Aanmelden voor workshop over groeistuipen en fricties bij maatschappelijke initiatieven

Vrijdag 15 maart jl. organiseerden wij vanuit RCOAK de workshop Organisatiegroei en frictie, voor deelnemers aan ons Basis- en Maatwerkprogramma. Dit is een onderwerp dat voor veel pioniers, directeuren, bestuurders en medewerkers van organisaties af en toe zeer actueel is: groei van de organisatie en de frictie die daar vaak mee gepaard gaat.
In deze workshop namen directeur Suzanne Kooij en adviseur Deny de Jong de deelnemers mee in wat zij zelf hebben geleerd van hun ervaringen met maatschappelijke organisaties over groeistuipen en daarbij horende fricties.


De deelnemers aan de workshop hadden veel uit te wisselen over de groeifasen die ze allemaal ervaren

Voorbeelden van groeipijnen die wij veel bij initiatieven zien:
– Kleine organisatie: gewend om met heel weinig geld of budget te werken. Krijgt meer toeloop, breidt activiteiten uit. Oprichter/team raakt zwaar belast. Hoe moet het verder?
– Steeds nieuwe projecten, meer personeel in zoektocht naar geld. Subsidiekraan gaat dicht; fondsen stoppen. Faillissement dreigt.
– Gestart met steun van fondsen (donor darling). Maar directeur 75% van de tijd bezig met aanvragen en verslagen. Geen tijd voor strategie en (stakeholder)management. Koers is kwijt.
Oorzaken van fricties kunnen zijn: geen inzicht in actuele financiën, geen tijd voor de middellange termijn zaken vanwege urgentie in het hier en nu, alle aandacht gaat altijd uit naar de activiteiten en de doelgroep, of de pionier is overbelast. Hoe herken je het als je met je organisatie in een frictie terechtkomt, en hoe kun je dan het beste handelen?

Omdat deze workshop door de deelnemers zeer gewaardeerd werd, willen wij andere initiatiefnemers ook de kans bieden om deze te volgen. Interesse? Stuur een mail naar postbus@rcoak.nl

Gerelateerde nieuwsberichten

Inschrijven op de nieuwsbrief
Privacy(Vereist)