Wat doet het RCOAK?

Financieren

Het RCOAK biedt financiële ondersteuning aan kleine en grotere initiatieven die een menswaardig bestaan voor ouderen en Amsterdammers met een kleine beurs mogelijk maken.
Wij financieren zowel startende initiatieven als impactvolle organisaties die al langer bestaan en zichzelf bewezen hebben.
Wij bieden:

  • Projectfinanciering via ons snelloket (voor aanvragen tot € 3.000) en onze reguliere aanvraagprocedure
  • Organisatiefinanciering binnen bepaalde voorwaarden, voor organisaties die het RCOAK al langer steunt, die een concept hebben dat goed bij onze doelstelling past, en die aantoonbaar impact maken
  • Exploitatiefinanciering voor een beperkt aantal vaste partners in Amsterdam, die zich met hun aanbod met name richten op Amsterdammers die door alle vangnetten heen zijn gevallen

Ontwikkelen

Het RCOAK helpt maatschappelijke initiatieven om zich verder te ontwikkelen.
Wij ondersteunen op diverse manieren organisaties die ambitie hebben, en potentie om veel te betekenen voor onze doelgroepen, via:

Kennis en samenwerken

Vanuit maatschappelijke urgentie en kansen gaat het RCOAK samenwerkingen aan en co-creëert om tot oplossingen te komen. Dit doet het RCOAK met samenwerkingspartners door netwerken te vormen, kennis te vergaren, kennis en best practices te delen en te vertalen in programma’s.

Daarnaast pakt het RCOAK een rol in het agenderen van maatschappelijke urgenties en kansen door organisaties in de sector te ondersteunen die hier actief in zijn, en door hierover te communiceren. Er wordt zo momentum gecreëerd en meer ouderen in Nederland en Amsterdammers in bestaansonzekerheid worden bereikt met bewezen effectief en vernieuwend aanbod.
Voorbeeld: het Lang Leve Kunst Fonds, dat het RCOAK samen met Fonds Sluyterman van Loo heeft geïnitieerd omdat er te weinig mogelijkheden waren in Nederland voor actieve kunstbeoefening door ouderen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en wees als eerste op de hoogte van onze laatste initiatieven

Inschrijven op de nieuwsbrief
Privacy(Vereist)