Hoe werkt Samen tegen Eenzaamheid? Deelnemers vertellen over hun ervaringen

De interventie ‘Samen tegen Eenzaamheid’ werkt vanuit co-creatie om 55-plussers met een migratieachtergrond met elkaar en hun omgeving te verbinden. Dit draagt bij aan het verminderen van eenzaamheidsgevoelens en aan het verbeteren van welbevinden. De initiatieven die uit deze interventie voorkomen, maken niet alleen een verschil in het leven van oudere migranten, maar ook stellen de geleerde lessen organisaties in staat om deze waardevolle aanpak zelf te organiseren en uit te voeren.

Deze door Leyden Academy en Stichting RCOAK opgezette interventie is in 2023 uitgevoerd door Stichting Al-Amal, Stichting Attifa, Stichting ProFor, Stichting SPIOR en Marhaba/Wijkcentrum het Klokhuis in Utrecht, Amsterdam, Rotterdam en Amersfoort. Stichting Hofje Codde en Van Beresteyn en Fonds Sluyterman van Loo hebben het medegefinancierd. in 2024 vindt een vervolg plaats, er zullen nieuwe organisaties met deze interventie gaan werken.

In deze video’s vertellen een projectleider en de deelnemers over hoe ‘Samen tegen Eenzaamheid’ levens ten positieve heeft veranderd:

Gerelateerde nieuwsberichten

Inschrijven op de nieuwsbrief
Privacy(Vereist)