Jaaroverzicht 2022 Lang Leve Kunst Fonds

Het Lang Leve Kunst Fonds is een initiatief van Fonds Sluyterman van Loo en Stichting RCOAK. In 2022 waren het Prins Bernhard Cultuurfonds, Brentano’s Steun des Ouderdoms en het LKCA (Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst) belangrijke partners.
Het Jaaroverzicht 2022 van het Lang Leve Kunst Fonds is er. Het fonds blijkt duidelijk een stimulerende werking te hebben op actieve kunstbeoefeningsprojecten gericht op ouderen in Nederland. In totaal zijn 75 toekenningen uit het fonds gedaan voor een totaalbedrag van €986.775.

In 2022 heeft het Lang Leve Kunst Fonds diverse vernieuwingen doorgevoerd: er zijn voor het eerst webinars aangeboden om organisaties die een aanvraag willen doen te informeren en te inspireren. Ook zijn als nieuw onderdeel van het nieuwe beleid bijzondere, langer lopende initiatieven gefinancierd. Dit gebeurde via een apart programma van het Lang Leve Kunst Fonds, het satellietprogramma.

Satellietprogramma
Het doel van dit programma is dat een aantal organisaties hun eigen activiteiten verder uit kunnen breiden. Daarmee creëren ze een stabiele basis voor de toekomst, met een passende financieringsmix. Daarnaast gaan de geselecteerde organisaties hun kennis en succesvolle formats delen met andere organisaties. Op die manier kunnen andere partijen, met weinig middelen en moeite, vergelijkbare initiatieven starten. Zo kunnen meer ouderen actief kunst gaan beoefenen. Vijf organisaties hebben in 2022 een toekenning ontvangen in het kader van het satellietprogramma.

Gerelateerde nieuwsberichten

Inschrijven op de nieuwsbrief
Privacy(Vereist)