Movisie: RCOAK programma migrantenouderen stimuleert participatie

Het RCOAK heeft samen met Leyden Academy een programma ‘Tegen eenzaamheid in co-creatie met oudere migranten’ opgezet, met co-financiering van Fonds Sluyterman van Loo. Movisie wijdde aan dit programma een artikel, waarin participerend onderzoeker Nina Conkova wordt geïnterviewd.
Leyden Academy, het kennisinstituut dat wetenschappelijk onderzoek doet naar onderwerpen die gericht zijn op vitaliteit bij het ouder worden, werkt in het programma samen met vijf organisaties. Doel is dat deze en andere organisaties uiteindelijk zelf met de succesvolle co-creatiemethodiek aan de slag kunnen.
De methodiek Samen tegen Eenzamheid hielp Conkova in de Utrechtse wijken Kanaleneiland en Overvecht ontwikkelen. Samenwerkingspartners waren Stichting Al Amal en Stichting Dock, welzijnsorganisaties die zich specifiek op migrantenvrouwen en buurtwerk richten. Omdat de methodiek zo succesvol was, besloot het RCOAK de landelijke uitrol ervan te faciliteren.

Wat is nodig om de participatie van groepen ouderen te stimuleren? Wat werkt wel en wat werkt niet? Het zijn vragen waarop kennisinstituut Movisie antwoorden zoekt, door met hierover met deskundigen in gesprek te gaan. De komende tijd publiceert Movisie een drieluik met interviews met zulke deskundigen. Het interview met Nina Conkova is het eerste in de reeks.​

(Bron foto: website Movisie)

Gerelateerde nieuwsberichten

Inschrijven op de nieuwsbrief
Privacy(Vereist)