Nieuwe invulling samenwerking Stichting RCOAK en Fonds Sluyterman van Loo

Stichting RCOAK en Fonds Sluyterman van Loo hebben een nieuwe samenwerking. Ze trekken samen op in de aandachtsgebieden Ouderen met een migratieachtergrond en Creatieve ontwikkeling van ouderen (inclusief het Lang Leve Kunst Fonds).
Al bijna vijftien jaar werken onze ouderenfondsen samen, om thema’s in het ouderenveld zichtbaar en bespreekbaar te maken. De afgelopen jaren gaven de fondsen met verschillende themaprogramma’s impulsen aan bijvoorbeeld vitaliteit van ouderen en de beeldvorming van ouderen. De werkwijze was dat de fondsen naast het financieren van initiatieven, meestal op basis van een call, ook gericht onderzoek lieten doen naar de effecten en impact van het programma. Ook bouwden de fondsen mee aan een netwerk voor deze thema’s. Het meest succesvolle themaprogramma leidde tot de oprichting van het Lang Leve Kunst Fonds begin 2021.

Vanaf 2024 richten beide fondsen zich ieder op een eigen aandachtsgebied. RCOAK zal het programma Ouderen met een migratieachtergrond uitvoeren, met Fonds Sluyterman van Loo als cofinancier. Fonds Sluyterman van Loo voert het programma Creatieve ontwikkeling van ouderen uit, inclusief het Lang Leve Kunst Fonds, met RCOAK als cofinancierende partij. Op deze manier bouwen de fondsen op de desbetreffende gebieden nog meer expertise op. Met deze samenwerking maken de fondsen het de aanvragers ook makkelijker: voor kunstbeoefening van ouderen kunnen de aanvragers bij Fonds Sluyterman van Loo terecht en voor het onderwerp ‘Ouderen met een migratieachtergrond’ bij het RCOAK.

Meer informatie over aanvragen:
rcoak.nl, langlevekunst.nl en fondssluytermanvanloo.nl

Gerelateerde nieuwsberichten

Inschrijven op de nieuwsbrief
Privacy(Vereist)