NRC wijdt artikel aan OOPOEH

Stichting OOPOEH wordt al vele jaren door het RCOAK ondersteund.  De doelgroep van OOPOEH zijn ouderen die dol zijn op dieren. Ze hebben zelf vaak hun hele leven een hond gehad. Als de laatste is overleden durven zij geen nieuwe meer te nemen. Maar ze missen dan de gezelligheid van een vrolijk hondje in huis.
Stichting OOPOEH biedt uitkomst en koppelt deze ouderen (dan OOPOEH’s genoemd) aan een oppashond in de buurt. Zo snijdt het mes aan drie kanten: ouderen krijgen meer gezelschap en beweging, honden krijgen de aandacht die ze nodig hebben en baasjes hebben een lieve oppas voor hun dier. Het is een winwinwin situatie. Een oppashondje kan het leven van de ouderen (weer) kleur geven. Een oppashondje zorgt voor geluksmomenten, zingeving, beweging en verbinding met het baasje en buurtgenoten.

 

De NRC wijdde een mooi artikel aan OOPOEH. Hierin komen OOPOEH’s, hondeneigenaren en de enthousiaste mensen van de stichting aan het woord. Hoe verbindend en gelukbrengend het initiatief werkt blijkt uit dit citaat:

‘Je brengt mensen samen met verschillende achtergronden, opleidingen en leeftijden, maar ze delen de liefde voor honden. We hebben een vrouw met weinig geld die op de hond past van een jonge ondernemende marketeer. Nu vieren ze samen Kerst. Die mensen waren elkaar anders nooit tegengekomen.’

Het zoveelste bewijs van de kracht en de unieke waarde van sociale initiatieven als OOPOEH: er is veel behoefte aan verbinding in de samenleving, maar die komt niet vanzelf tot stand. Sociale initiatieven, gesteund door het RCOAK, zorgen dat mensen met elkaar bevriend raken die elkaar anders nooit gekend zouden hebben.

Gerelateerde nieuwsberichten

Inschrijven op de nieuwsbrief
Privacy(Vereist)