Onderteken het manifest Gezond ouder worden doe je samen in de buurt

Hoogleraar gezondheidseconomie en dementie Marcel Canoy (Vrije Universiteit, Amsterdam) roept bewindslieden Conny Helder, Karien van Gennip en Hugo de Jonge op om ruim baan te geven aan buurtinitiatieven die zich richten op sociale cohesie en zorgen voor elkaar.

Het manifest sluit naadloos aan bij onze eigen waarneming dat er in de samenleving veel energie zit om iets te doen voor een ander. Deze initiatieven zijn heel belangrijk voor de sociale cohesie in het algemeen en voor zelfstandig wonende ouderen in de wijk in het bijzonder. Maar “Zelfs initiatieven die zich al jaren hebben bewezen in zowel financiële als materiële zin, worden niet structureel gefinancierd of kunnen niet uitbreiden. Het is frustrerend voor burgers, professionals en bestuurders die hier hun hart en ziel in stoppen en schadelijk voor de hulpvragers die niet duurzaam geholpen kunnen worden.” (citaat uit het manifest).

Dit is precies wat wij ook waarnemen en de reden van o.a. onze pilot met het maatwerkprogramma. Gaan de waardevolle initiatieven voor ouderen in wijken u ook aan het hart? Teken dan het manifest (helemaal onderaan de tekst van het manifest is hiervoor ruimte).

Gerelateerde nieuwsberichten

Inschrijven op de nieuwsbrief
Privacy(Vereist)