Oranje Fonds draagt fors bij aan Samen tegen Eenzaamheid

Op 1 juli is de nieuwe editie van het programma ‘Samen tegen Eenzaamheid’ officieel van start gegaan. Deze interventie van Stichting RCOAK en Leyden Academy on  Vitality and Ageing gezamenlijk is gericht op meer verbinding en dus minder eenzaamheid voor ouderen met een migratieachtergrond. Per 1 juli starten 17 groepen bij 16 organisaties. Het gaat om ouderen uit heel diverse herkomstlanden. Dit jaar zijn er voor het eerst ook groepen met mannen. Genoeg om te leren dus, samen met onze onderzoekspartner Leyden Academy.
Vorig jaar was dit nog een pilot. Maar ‘Samen tegen Eenzaamheid’ is, door het succes ervan, nu heel snel volwassen aan het worden. Daarom zijn wij als RCOAK erg verguld met het feit, dat het Oranje Fonds maar liefst € 100.000 bijdraagt aan dit programma. Hierdoor was het mogelijk met zoveel groepen tegelijk te starten. Wij zijn het Oranje Fonds zeer erkentelijk voor hun genereuze bijdrage en hun vertrouwen in ons programma.

Het echte werk gebeurt natuurlijk bij de 16 organisaties die nu of na de zomer van start gaan met de groepen. We wensen hen veel succes en plezier: Stichting Eigenwijks, Moslim Empowerment Tilburg, Stichting Filipijnse Gemeenschap in Rotterdam, Stichting Al Binaa, Stichting Khair, Stichting Buurvrouwennetwerk, Stichting BOC, Sterker sociaal werk, Akwaaba Zorg, Stichting Al-Amal, U Centraal, Marhaba Wijkcentrum (Stichting Beheer Het Klokhuis), Farent, Leger des Heils Leiden, SPIOR, HWW.

Gerelateerde nieuwsberichten

Inschrijven op de nieuwsbrief
Privacy(Vereist)