Portret van Dominique Nientker (Human Aid Now) in Kruispunt: de moderne Sint-Maarten

Dominique Nientker, drijvende kracht achter voedselprogramma dat duizenden in leven houdt

Ze had een topbaan in het bankwezen, maar vond een nieuwe passie. Na een carrière als investeringsbankier zet Dominique Nientker (60) zich nu in voor mensen zonder verblijfspapieren. In Kruispunt een portret van haar en deze gemeenschap.

Op 11 november lopen kinderen jaarlijks traditiegetrouw met lampionnen zingend langs de deuren. De middeleeuwse heilige Sint-Maarten is al eeuwenlang het symbool van naastenliefde en solidariteit. In de aanloop naar dit feest portretteert het TV programma Kruispunt (KRO-NCRV) een moderne Sint-Maarten: Dominique Nientker.

De geboren Française studeerde aan een prestigieuze universiteit in Parijs en werkte meer dan 25 jaar als bankier. Nu is ze onbezoldigd directeur van de stichting Human Aid NOW en bestelt ze elke week 9.500 eieren, 1.000 liter olie, 1.000 kilo bloem en 2.500 blikken tomatensaus. Met deze en meer spullen trekt zij langs tientallen uitgiftepunten in Amsterdam en omgeving, waaronder de katholieke All Saints Church in Amsterdam Zuidoost. (bron: website KRO-NCRV)

Het RCOAK heeft het voedselproject van Human Aid Now mede-geïnitieerd, en was jarenlang de grootste financier van dit programma, dat begon in de coronatijd. Wij zijn verheugd dat Dominique Nientker, altijd bescheiden op de achtergrond opererend, via deze TV uitzending de aandacht en waardering krijgt die ze verdient.

Gerelateerde nieuwsberichten

Inschrijven op de nieuwsbrief
Privacy(Vereist)