Stadsreporters, Gouden Mannen en Eigen Krachtvoer maken samen mooie reportage over benutten kracht natuur, ook als je weinig geld hebt

Bij het RCOAK zijn we fan van, en ondersteunen we, drie mooie Amsterdamse stichtingen: Stadsreporters, Gouden Mannen en Eigen Krachtvoer. Deze film is het resultaat van een mooie samenwerking tussen deze bijzondere initiatieven.

Stadsreporters zijn (oudere) buurtbewoners die als vrijwilliger films maken om de saamhorigheid en verbinding in de wijk te versterken.

De Gouden Stadsreporters zijn Gouden Mannen die getraind zijn tot Stadsreporter. Bij de stichting Gouden Mannen komen oudere mannen met een migratieachtergrond samen die door omstandigheden geïsoleerd of somber zijn geraakt.  Vervolgens werden zij Gouden Stadsreporters. Zij leerden filmen en interviewen en maken filmreportages over allerlei mooie Amsterdamse initiatieven.

In deze video zijn de Gouden Mannen via Stadsreporters op bezoek bij Stichting Eigen Krachtvoer, het initiatief dat vorig jaar prominent in ons jaarverslag figureerde.

Eigen Krachtvoer trekt elke week de natuur in met groepen mensen die van een minimum inkomen moeten rondkomen. In de natuur rondom Amsterdam worden voorhanden eetbare planten, paddenstoelen, bessen, noten en zeevruchten verzameld. Niet alleen door het voedsel, maar ook door samen bereiden van maaltijden, met datgene wat in de natuur is gevonden, ontstaan verbondenheid en vriendschap. Naast de wildpluk wandelingen organiseert Eigen Krachtvoer ook workshops over voedselconservering en de kracht van kruiden.

 

Gerelateerde nieuwsberichten

Inschrijven op de nieuwsbrief
Privacy(Vereist)