Via het Lang Leve Kunst Fonds meedoen aan Kunst door de Brievenbus

Het RCOAK is één van de founding partners van het Lang Leve Kunst Fonds, dat initiatieven financiert voor actieve kunstparticipatie door ouderen.

Het Lang Leve Kunst Fonds heeft Amphion Cultuurbedrijf gefinancierd om Kunst door de Brievenbus te ontwikkelen en uit te rollen door Nederland. Inmiddels zijn er ruim twintig organisaties die Kunst door de Brievenbus organiseren: groepen ouderen krijgen kunstopdrachten, maken die thuis of in een groep en presenteren die aan het einde van het traject aan elkaar in een mooie ruimte in de buurt.

Nieuwe organisaties gezocht

Wil jouw organisatie ouderen ook levensplezier bezorgen door samen creatieve en inspirerende opdrachten te maken? Er is weer plek voor nieuwe organisaties die aan de slag willen met Kunst door de Brievenbus. Het Lang Leve Kunst Fonds en Amphion geven daarom op 26 september om 11.00 uur een online inspiratiesessie over dit bijzondere project.

Online inspiratiesessie

De inspiratiesessie is gratis toegankelijk. Meld je aan via dit formulier. Je ontvangt dan van de gegevens voor de online inspiratiesessie op 26 september. Als je je voor 21 september aanmeldt, krijg je ook post van het Lang Leve Kunst Fonds.

Tijdens de inspiratiesessie krijg je meer informatie over het project. Ben je geïnspireerd geraakt? Na de inspiratiesessie kun je vrijwel meteen aan de slag met Kunst door de Brievenbus. Voor welzijnsorganisaties, zorgorganisaties en culturele organisaties en alle medewerkers en vrijwilligers die graag ouderen actief laten meedoen aan kunst en cultuur.

Het Lang Leve Kunst Fonds hoopt je (online) te zien.

Ervaringen deelnemers

“Nu ik meer binnen zit, vallen mij andere dingen op. Je gaat anders kijken. Deze tekening heb ik gemaakt vanuit mijn raam aan de straatkant. Het was mij nooit zo opgevallen dat ik zo’n druk uitzicht heb!”

“Samen een kaartje tekenen en kleuren: Je hebt er een heel ander gesprek over. D. zag er een zwangere vrouw in en een hoofd. En toen ik ging kleuren kwam de vrouw tevoorschijn. Hier word ik superblij van.”

Gerelateerde nieuwsberichten

Inschrijven op de nieuwsbrief
Privacy(Vereist)