Teun Toebes Pauzemobiel

Teun Toebes – Op stap met de Pauzemobiel

Stichting RCOAK ondersteunt Article 25 Foundation bij het realiseren van zijn missie: een menswaardig bestaan voor alle mensen met dementie. Menselijker. Waardiger. Meer vanuit eigen regie. Oók, of misschien: juist, voor mensen in de laatste fase van hun leven.
Zijn passie sluit naadloos aan bij wat het RCOAK in het nieuwe beleid centraal stelt: ouderen als volwaardige mensen blijven zien.
In 2022 ondersteunde het RCOAK bij de vervanging van zijn  Pauzemobiel. Een omgebouwde, rolstoeltoegankelijke auto waarmee hij zijn huisgenoten in het verpleeghuis mee kan nemen naar een omgeving die voor hen van grote emotionele waarde is.

Teun Toebes, de drijvende kracht achter de Article 25 Foundation, is een hele bijzondere jonge initiatiefnemer. Hij is slechts 25 jaar oud, maar heeft met niet aflatende inzet op een hele krachtige manier de trieste situatie van ouderen met dementie die in verpleeghuizen wonen landelijk op de kaart gezet. Hij is een fenomeen. Rutte ging met hem op de foto, Kaag wil hem spreken, zorgverzekeraars en Tweede Kamerleden willen zijn aandacht, alle belangrijke kranten wijdden lange artikelen aan hem en aan zijn missie. Hoe heeft hij dit voor elkaar gekregen? Door zelf in een gesloten afdeling van een verpleeghuis te gaan wonen, permanent, en daar een boek over te schrijven, ‘VerpleegThuis‘, met als doel het beeld over ouderen bij te stellen.

 

Gerelateerde initiatieven

Inschrijven op de nieuwsbrief
Privacy(Vereist)