De sociale markt

De Sociale Markt, prachtige ontmoetings- en winkelplek in Amsterdam Noord

Stichting RCOAK heeft als financier fors bijgedragen aan de Sociale Markt in kerkgebouw de Ark in Amsterdam-Noord. Het winkelconcept levert keuzevrijheid en (gratis) producten, waardoor mensen meer besteedbaar inkomen overhouden.

Klanten van de Voedselbank kunnen er terecht bij verschillende winkels waar je dagelijkse boodschappen, huishoudelijke producten en een nieuwe outfit kunt uitkiezen in de kledingwinkel van het Leger des Heils. Maar het is ook de plek waar de koffie klaar staat, je een spelletje kan doen met andere bezoekers en je welkom wordt geheten door een van de gastheren of -vrouwen. Iedereen is welkom. Maandelijks worden activiteiten georganiseerd. Voor de klanten met een vraag is er een spreekuur beschikbaar. De bewoners die een stap verder willen zetten is er het cursus- en trainingsaanbod.

​23 juni 2023 was de feestelijke opening door Marjolein Moorman en Esther Lagendijk. Wat een succes lijkt dit initiatief te worden! Het resultaat zoals we dat konden aanschouwen, met vele bezoekers uit Amsterdam-Noord en daarbuiten, overtrof onze verwachtingen.

Gerelateerde initiatieven

Inschrijven op de nieuwsbrief
Privacy(Vereist)