Stichting Geinoord Maatschappelijk

Stichting Geinoord brengt ouderen met verschillende culturele achtergronden samen tegen eenzaamheid

Elke maand vanaf mei 2023 plaatst RCOAK een bijzonder initiatief in de schijnwerpers. In mei 2023 was dat Stichting Geinoord Maatschappelijk.
RCOAK ondersteunt graag initiatieven die ouderen de mogelijkheid bieden om hun leven (weer) te leiden zoals zij dat willen. Dat is wat Geinoord doet

De stichting doorbreekt de eenzaamheid waar veel ouderen in Nieuwegein mee kampen, door op het terrein van een sportvereniging gezellige activiteiten te organiseren voor ouderen.
Stichting Geinoord Maatschappelijk is een jonge stichting die sinds februari 2022 elke dinsdag een bijeenkomst voor ouderen organiseert op het sportcomplex van SV Geinoord. 25 onbetaalde vrijwilligers maken dit mogelijk, die allemaal verbonden zijn aan de sportvereniging.

De bijeenkomsten zijn laagdrempelig. Voor ouderen die geen vervoer hebben kunnen worden opgehaald en thuisgebracht door onbetaalde vrijwillige chauffeurs uit de groep wandelvoetballers.

Bekijk hieronder de video over Geinoord om te zien hoeveel de wekelijkse bijeenkomsten betekenen voor deelneemster Mieke (83).

RCOAK Initiatief van de Maand mei 2023 from rcoak on Vimeo.

Secretaris Gerard van Vliet woonde een workshop bij ‘Hoe schrijf ik een goed beleidsplan’, georganiseerd door het RCOAK. Hij schreef hier een mooi verslag over op de website van Geinoord.

NB: Per 1 juli 2023 is de nieuwe naam Stichting Maatschappelijk Parkhout, omdat SV Geinoord en SV Parkhout gefuseerd zijn.

Gerelateerde initiatieven

Inschrijven op de nieuwsbrief
Privacy(Vereist)