Stichting Geinoord Maatschappelijk

Geinoord. Ouderen met verschillende culturele achtergronden samenbrengen om sociale integratie te bevorderen en eenzaamheid te bestrijden

Vanaf mei 2023 zet het RCOAK elke maand een bijzonder initiatief in the spotlight. Mei 2023 was dat de Stichting Geinoord Maatschappelijk.
Waarom Geinoord? Het RCOAK ondersteunt graag initiatieven die ouderen de mogelijkheid bieden om hun leven (weer) te leiden zoals zij dat willen. En dat is precies wat Geinoord doet.
De stichting doorbreekt de eenzaamheid waar veel ouderen in Nieuwegein mee kampen. Dat doen ze door op het terrein van een sportvereniging gezellige activiteiten te organiseren voor ouderen.
Stichting Geinoord Maatschappelijk is een jonge stichting die sinds februari 2022 elke dinsdag een bijeenkomst voor ouderen organiseert op het sportcomplex van SV Geinoord. 25 onbetaalde vrijwilligers maken dit mogelijk, die allemaal verbonden zijn aan de sportvereniging.

De bijeenkomsten zijn laagdrempelig. Ouderen die geen vervoer hebben kunnen worden opgehaald en thuisgebracht door onbetaalde vrijwillige chauffeurs uit de groep wandelvoetballers.
Bekijk het filmpje over Geinoord om te zien hoeveel de wekelijkse bijeenkomsten betekenen voor deelneemster Mieke (83).
Secretaris Gerard van Vliet woonde een workshop bij ‘Hoe schrijf ik een goed beleidsplan’, georganiseerd door het RCOAK. Hij schreef hier een mooi verslag over op de website van Geinoord.

NB: Per 1 juli a.s. is de nieuwe naam Stichting Maatschappelijk Parkhout, omdat SV Geinoord en SV Parkhout gefuseerd zijn.

Gerelateerde initiatieven

Inschrijven op de nieuwsbrief
Privacy(Vereist)