Stichting Jireh Amsterdam

SchuldHulpMaatje, Samen lukt ‘t, Samen sterker!

Het RCOAK ondersteunt Stichting Jireh Amsterdam. Een samenwerkingsverband van 3 kerken uit Zuidoost die met het landelijke project SchuldHulpMaatje mensen met (dreigende) schulden vroegtijdig hopen te bereiken en hulp bieden met getrainde vrijwilligers, die deskundig en op persoonlijke wijze kunnen helpen naar een schuldenvrij bestaan.  Net als het RCOAK vinden zij het van groot belang dat mensen in bestaansonderzekerheid handvatten worden geboden om toe te werken naar zelfstandigheid en zelfredzaamheid.

De kracht van het maatjesproject is haar laagdrempeligheid. Zoals in dit artikel uit 2022 van het NRC te lezen valt: “Wanneer de schulden hoog zijn en de afloscapaciteit nihil is, verwijst ze (Dayenne Tempo (39), projectleider en ervaringsdeskundige in schuldhulpverlening) mensen naar de gemeente. „Maar soms hebben mensen aan een luisterend oor en een paar handvatten al genoeg om de financiën op orde te krijgen”.

Op dit moment is de vraag is nog vele malen groter dan het aanbod en daar kan het RCOAK ‘SchuldhulpMaatje Amsterdam’ hulp bieden. Met (financiële) ondersteuning hebben zij de mogelijkheid om hun organisatie te professionaliseren, nieuwe vrijwilligers te trainen en hun zichtbaarheid te vergroten. Juist omdat hulp voor deze groeiende doelgroep nog steeds hard nodig is.

Gerelateerde initiatieven

Inschrijven op de nieuwsbrief
Privacy(Vereist)