Cash2Grow

Sparen met een krappe beurs? Doe het samen!

Het RCOAK steunt Stichting Cash2Grow. Cash2Grow promoot en bevordert het gebruik van spaarkringen voor mensen met een krappe beurs zodat ze sociaal en financieel weerbaarder worden.Een streven waar het RCOAK achter staat.

Een spaarkring is een groep mensen die elkaar stimuleren om te sparen. Uit het gezamenlijk fonds dat de deelnemers bij elkaar sparen kunnen onderling leningen verstrekt worden voor kleine investeringen of om een tijdelijk geldtekort te overbruggen.

De organisatie heeft gezien dat de spaarkringen zowel het sociale netwerk als het zelfvertrouwen van de leden bevordert. Cash2Grow begeleidt het opzetten en functioneren van deze spaarkringen. Getrainde spaarkringbegeleiders werken in 1 jaar met de leden van de spaarkring toe naar zelfstandigheid. De spaarkring kan daarna zelf besluiten hoe zij verder willen. In 2022 zijn er 10 spaarkringen gestart in Amsterdam. In 2023 wil Cash2Grow het programma graag uitbreiden met minstens 12 nieuwe spaarkringen in Amsterdam.

Het RCOAK is enthousiast over de duurzame relaties die de deelnemers aangaan die kunnen leiden tot langdurige positieve veranderingen in hun levens. De kracht van het project zit hem in de collectiviteit, door tegelijk met anderen te sparen en hun situatie met elkaar te bespreken waardoor mensen zich gesterkt en begrepen voelen. Meer weten? Lees hier het mooie artikel in de MUG Juni 2023

Gerelateerde initiatieven

Inschrijven op de nieuwsbrief
Privacy(Vereist)