Initiatief van de maand juli 2024

Stichting Samen is Niet Alleen (SINA)

Stichting Samen is Niet Alleen (SINA) zet zich al bijna 12 jaar met succes in voor Amsterdamse individuen en gezinnen die leven met een laag inkomen en hierdoor niet volledig kunnen deelnemen aan de maatschappij. De projectteams van SINA bieden ondersteuning op maat bij hulpvragen vanuit diverse leeftijdsgroepen met hun specifieke behoeftes. Alle projecten zijn gericht op een verbetering in de kwaliteit van iemands leven. Het doel is om deelnemers op verschillende manieren beter inzicht te geven in hun eigen kunnen en het individu of gezin zelfredzamer te maken, zodat zij weer deel kunnen uitmaken van de maatschappij.

SINA is één van de deelnemers aan het Maatwerkprogramma.  Jurre van de Kamp, initiatiefnemer: “Met hulp van het RCOAK Maatwerkprogramma hebben wij de kennis in huis gehaald om het bedrijfsleven te betrekken bij de activiteiten die wij uitvoeren voor Amsterdammers met een minimum inkomen. Sinds de start van het programma hebben wij meerdere grote bedrijven gevonden die bijdragen aan onze missie en zijn er inmiddels meer dan 20 bedrijven die jaarlijks onze kerstmarkt ondersteunen met spullen, geld en vrijwilligers. De hulp van bedrijven stelt ons in staat om de tijd te nemen voor de Amsterdammer en te doen wat echt nodig is.”

De vrijwilligers van SINA komen achter de voordeur bij gezinnen en mensen van alle leeftijden die onder of nabij de armoedegrens leven. Het doel is om ze bewust te maken van hun eigen kunnen, zodat ze (weer) zelfstandig kunnen meedoen in de samenleving en hun leven kleur krijgt.

Persoonlijke hulp staat bij SINA voorop. Daarom komen ze bij mensen thuis om hen een-op-een te ondersteunen. Zo passen ze hun hulp aan op wat iemand echt nodig heeft. Of dat nu spullen zijn voor de kinderen of gewoon eens fijn contact. Ze zijn er voor alle Amsterdammers, welke leeftijd dan ook.

 

Gerelateerde initiatieven

Inschrijven op de nieuwsbrief
Privacy(Vereist)