Negen door RCOAK ondersteunde initiatieven maken kans op Appeltje van Oranje

De Appeltjes van Oranje, een initiatief van het Oranje Fonds, worden elk jaar uitgereikt aan drie sociale projecten die op succesvolle wijze verschillende groepen mensen verbinden en ervoor zorgen dat zij weer meedoen in de samenleving. Het thema van 2024 is Eenzaamheid verminder je samen.

Het Appeltje van Oranje bestaat uit een prijs van € 25.000,= en een bronzen beeldje gemaakt door Prinses Beatrix. Het Appeltje van Oranje is de prijs voor succesvolle sociale initiatieven die mensen betrekken bij onze samenleving. De prestigieuze prijs wordt elk jaar uitgereikt door de beschermvrouwe van het Oranje Fonds, Koningin Máxima.

Dit jaar zijn maar liefst 9 van de genomineerde initiatieven oude bekenden van Stichting RCOAK. Wij ondersteunen de onderstaande organisaties al diverse jaren via ons donatieprogramma. Twee van de genomineerden doen zelfs mee aan ons Maatwerkprogramma: UP! en Resto VanHarte.

De 9 door het RCOAK ondersteunde kanshebbers zijn:

Resto VanHarte
Culturele Apotheek
Stichting Oog voor Utrecht
Stichting Gouden Mannen
UP! groepsgesprekken
Stadstrainers
Stichting Thuisgekookt
Stadsreporters
Netwerk Nieuw Rotterdam

Omdat wij neutraal willen zijn in deze, geven we geen stemadvies af, maar we zijn er wel trots op dat deze toppers ook vanuit het RCOAK ondersteuning ontvangen.

 

Gerelateerde nieuwsberichten

Inschrijven op de nieuwsbrief
Privacy(Vereist)