Oud Geleerd, Jong gedaan (OGJG) bestaat 10 jaar en kijkt tijdens de 24 uurs show op 24 mei vooruit

— Op 24 mei bestaat OGJG 10 jaar, in plaats van terugkijken gaat de blik op vooruit —-

Nederland wordt in rap tempo ouder. Om de uitdagingen aan te gaan die daarmee gepaard gaan, moeten jong en oud beter, meer en creatiever samenwerken. Daarom organiseert Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan (OGJG) – één van de deelnemers aan het RCOAK Maatwerkprogramma – de 24 Uurs Show. In dit 24-uur durend programma geven ze deelnemers van alle leeftijden een blik in de toekomst. Te gast zijn belangrijke beeld- en spelbepalers als Hedy d’Ancona, wethouder Scholtes (Amsterdam), Cornald Maas en de presentatie is in handen van Anita Witzier en Andrea van Pol.

Of je nu een paar uurtjes blijft of 24 uur lang, OGJG inspireert de bezoekers met ervaringen en nieuwe invalshoeken. Zo gaan de studenten van de populaire podcast Koffietijd voor Mannen in gesprek met Cornald Maas (live podcast) over ouder worden. De Amsterdamse zorgwethouder neemt de deelnemers mee in zijn visie op de ouder wordende stad. Ook blijven bekende en minder bekende Nederlanders van alle leeftijden overnachten op locatie voor een ‘nachtreis naar je oude ik’.

Het programma en informatie over kaartverkoop zijn te vinden op de website van OGJG.

Oud Geleerd Jong Gedaan streeft naar een maatschappij waarin een leven lang leren voor iedereen in Nederland de norm is. Om hieraan een impactvolle bijdrage te leveren, organiseert de stichting  interactieve colleges voor senioren, gegeven door studenten. De activiteiten zijn cognitief uitdagend en verbinden generaties met elkaar door middel van het delen van kennis.

Gerelateerde nieuwsberichten

Inschrijven op de nieuwsbrief
Privacy(Vereist)