Positieve media-aandacht voor betrokkenheid RCOAK bij Gewoon Geld Geven

Als vele jaren financieren vermogensfondsen als het RCOAK allerlei initiatieven die mensen in armoede helpen. Dat is niet genoeg gebleken. Het belangrijkste probleem is dat het mensen in armoede eenvoudigweg ontbreekt aan genoeg geld om rond te komen. Dat is de reden waarom het RCOAK in Amsterdam giften van 150 euro per maand aan 300 Amsterdammers gezinnen in de bijstand financiert. Deze giften worden gedurende twee jaar gedaan in het kader van het programma ‘Gewoon geld geven’, opgezet door het Kansfonds. De HvA onderzoekt de effecten van gewoon geld geven zonder restricties en zonder bureaucratie. Geven in vertrouwen dus.
13 juli 2023 werd bekend, dat de Gemeente Amsterdam ook in de hoofdstad het programma ‘Gewoon Geld Geven’ mogelijk helpt maken. Op deze bekendmaking volgde veel media-aandacht, waarbij het RCOAK in diverse media werd genoemd als hoofdfinancier van ‘Gewoon geld geven’ in Amsterdam; o.a. in Het Parool en in Trouw. Ook AT5 noemde het RCOAK; in het artikel in AT5 kwam directeur Suzanne Kooij aan het woord over de deelname van het RCOAK aan ‘Gewoon geld geven’:

“Deelname aan het experiment is volgens de gemeente mogelijk door financiering van Stichting RCOAK, een Amsterdams vermogensfonds dat onder andere de giften aan de gezinnen verstrekt. Suzanne Kooij, directeur van RCOAK: “Wij signaleren al een aantal jaar dat veel Amsterdamse gezinnen met een kleine beurs niet meer kunnen rondkomen van hun inkomen. Dat is een zorgelijke trend. Gewoon geld geven is een aanzet tot een oplossing van dit steeds groter wordende maatschappelijk probleem.” “

 

Gerelateerde nieuwsberichten

Inschrijven op de nieuwsbrief
Privacy(Vereist)